Održana 5. sednica SO Prokuplje
25. novembra 2016.
Mladi pesnici za svoje sugrađane
29. novembra 2016.
Prikaži sve

Učenici na stručnoj praksi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

strucna%20praksa%2028_111

 Da se u Poljoprivrednoj školi Radoš Jovanović-Selja pridaje velika pažnja praktičnoj nastavi govori i primer posete učenika školskoj ekonomiji Srednje škole u Blacu i firmi „Timotijević“ u Kaševaru. Učenici koji se školuju za vrtlara-cvećara i poljoprivrednog tehničara posetili su rasadnik i voćnjak blačke škole,  silos  i mlin privatne firme Radeta Timotijevića.

sp%2028_11_%202

-Saradnja profesora i učenika srednjih stručnih škola u kojima se školuju deca iz oblasti poljoprivredne struke je svakodnevna. I ove,kao i proteklih godina,organizovali smo stručnu praksu na kojima  đaci na praktičan način vide celekupan prosec proizvodnje pojedinih poljoprivrednih proizvoda,izjavio je profesor u prokupačkoj Poljoprivrednoj školi  Slobodan Krsmanović i dodao da se na ovaj način proverava znanje stečeno u učionicama i kabinetima.

Prema njegovim rečima ovo je bila prilika da profesori i učenici razmene međusobna iskustva o radu na ekonomijama.

sp28_11%203

Profesor blačke Srednje škole,u kojima se školuje 150 učenika za zanimanje poljoprivredni i kulinarski tehničar i poljoprivredni proizvođač,Predrag Krsmanović naglašava da je dobro što se srednjoškolci druže i obilaze proizvodne pogone i farme mnogih  firmi u Toplici i njenoj okolini.

– Od lokalne samouprave dobili smo 48 hektara poljoprivrednog zemljišta na korišćenje. Na površini od 13 hektara sejemo pšenicu,kukuruz na šest,dok se ostale površine nalaze pod voćem i drugim poljoprivrednim kulturama,izjavio je Predrag Krsmanović i dodao da je dobro što se u poslednje vreme poklanja veća pažnja praktičnom delu nastave.

strucna%2028_114

Vlasnik firme“ Timotijević“ iz Kaševara Rade Timotijević  naglašava da spona između škola i privrednika treba da postoji iz razloga što se na taj način,nakon završetka školovanja,brže i lakše uklope u poslove koje obavljaju.

Profesori i učenici su tokom putovanja obišli crkvu sveti Arhangela  Mihailo i Gavrilo  u Kondženju i Arheološko nalazište u Pločniku.

   

Veličina slova: