Za brže apotekarske usluge
29. oktobra 2014.
Pobedila Pravda i istina za svakog Roma
31. oktobra 2014.
Prikaži sve

Učenici na stručnoj praksi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

         krsmanovic11

Profesori i učenici Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ iz Prokuplja obišli su proizvodne pogone firme „Vino kalem“ u Velikoj Drenovi kod Trstenika i rasadnik ruža,ukrasnog bilja i voća u okolini Stalaća. Tokom obilaska proizvodnih pogona i rasadnika oni su se upoznali sa tehnologijom proizvodnje rasada mnogih vrsta voća i  ruža.

Profesor Slobodan Krsmanović izjavio je da su učenici trećeg razreda,koji se školuju za zanimanje poljoprivredni tehničar,imali priliku da vide kako se proizvode sadnice jabuke,kruške,kajsije,breskve i drugog voća i koji poslovi dodatno treba da se obave da bi se te sadnice plasirale na tržište.

– U sklopu nastavnog plana i programa učenici su praktično mogli da vide sve faze proizvodnje sadnica voća i ukrasnog bilja. Znanje koje su stekli u prva dva meseca ove školske godine dopunili su obilaskom poznatih rasadnika u okolini Trstenika i Stalaća,rekao je profesor Goran Đorđević i naglasio da su se đaci na praktičan način upoznali i sa svim fazama proizvodnje vina i rakije.

Profesori i učenici posetili su i manastir Pokrova Svete Bogorodice u selu Đunis kod Kruševca i lokalitet gde je snimana poznata serija „Selo gori a baba se čašlja“ u selu Kuklin.    

               krsmanovic2                    krsmanovic3

Veličina slova: