Подстицајна средства за пчеларе
5. маја 2016.
Обележен Дан победе над фашизмом
9. маја 2016.
Прикажи све

Удружење обележило своју славу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 udruzenje%20slavi

Чланови Удружења потомака ратника од 1912. до 1920. године Прокупља обележили су своју славу-Ђурђевдан. Тим поводом пред Споменик палим Топличанима у ратовима од 1912. до 1918.године и жртвама народног устанка од 1917. године,на којем су осим чланова овог Удружења,присуствовали и представници СУБНОР-а,Удружења бораца ратова од 1990. године и резервних војних старешине Прокупља,  евоциране су успомене на тај период славне историје срспке војске и српског народа.

Председник  прокупачког удружења потомака ратника и балканских и Првог светског рата Рафајло Јоксимовић рекао је да је Ђурђевдан и слава Гвозденог пука.

– Припадници Гвозденог пука поднели су велике жртве за слободу свог народа. Тај период из славне српске историје и ослободилачких ратова српске војске не смеју да падну у заборав,рекао је он и додао да успомене на војнике Гвозденог пука требају да негују,не само припадници потомака ратника од 1912. до 1920. године,него и млади нараштаји.  

 

Величина слова: