Sportski vikend
24. oktobra 2014.
Kasni jesenja setva
28. oktobra 2014.
Prikaži sve

Udruženje penzionera obeležilo godišnjicu rada


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

penyionerri

Udruženje penzionera Prokuplja obeležilo je 41 godinu postojanja i uspešnog rada. Proslavi su prisustvovali predsednik i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i Ilija Đedović,članica Opštinskog veća Milica Erić,kao i predstavnici penzionerskih organizacija iz Niša,Vranja,Gadžinog Hana,Leskovca,Žitorađe,Blaca i drugih gradova. 

Govoreći o radu,predsednik Udruženja Miodrag Vučićević je naglasio  da su najveći deo svojih aktivnosti usmerili na očuvanje socijalno-materijalnog položaja svojih članova.

– Jesenas smo,znajući u kakvom položaju se nalaze penzioneri,besplatno podelili blizu 2.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama članovima čija primanja su manja od 18.000 dinara. Penzionerima smo omogućili da po nižim cenama i sa odloženim rokom plaćanja kupuju i drugu robu,rekao je Vučićević i napomenuo da je ovu pogodnost iskoristilo 600 članova. Udruženje je na ovaj način omogućilo kupovinu suhomesnatih proizvoda i 8.000 kilograma krompira.

U proteklom periodu organizovani su i susreti sa udruženjima na jugu Srbije,kao i poseta banjama i istorijsko – kulturnim znamenitostima. Vučićević je istakao da je saradnja sa lokalnom samoupravom i drugim srodnim organizacijama na zavidnom nivou. U kulturnom delu programa učestvovali su članivo Kulturno umetničkog društva "Abrašević" prokupačkog Doma kulture.

  
Veličina slova: