Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
2. марта 2017.
Помоћ за пензионере са најнижим примањима
6. марта 2017.
Прикажи све

Удружење у новим просторијама

Захваљујући руководству Општине Прокупље  Удружење за церебралну и дечију парализу добило је нове просторије за рад.

Председник удружења Милутин Стојановић изјавио је да им нови простор,који се налази у просторијама прокупачког  Црвеног крста,  много значи и да сада више неће плаћати закуп као што су то раније радили.

–  У предтходном периоду за закуп и утрошак електричне енергије месечно смо издвајали  12 до 15 хиљада динара. Захваљујући локалној самоуправи сада смо ослобођени овог плаћања,рекао је Стојановић.

Говорећи о активностима удружења,који има око 80 чланова,технички секретар Марија Стојановић истиче да они тренутно реализују пројекат под називом „Помоћ у кући“.

У реализацији овог пројекта ангажована су два радника организације која старим и особама са инвалидитетом пружају одређене видове помоћи у отклањању кварова на електро и водоводној мрежи,поправку столарије,чишћењу просторија и друге потребне послове.

-Пројекат “ Помоћ у кући“,који је почео у јануару и трајаће до краја јуна,  ради се искључиво по захтеву чланова,нагласила је она истакавши да  удружење интезивно ради на изради документације за добијање лиценце за стално пружање услуга „Помоћ у кући“  од стране Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања.     

 

 cerebralna1

 

Величина слова: