Почели радови на санацији путева
13. новембра 2016.
Отклањање квара на водоводној мрежи
15. новембра 2016.
Прикажи све

Укинута ванредна ситуација


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ukinuta%20vanredna%20situacija1

На седници Општинског штаба за ванредне ситуације донесена је Одлука о укидању ванредног стања на територији Општине Прокупље. Командант штаба за ванредне ситуације председник Општине Прокупље Александар Симоновић рекао је да је ванредно стање уведено 8. новембра.

ukinuta%20vanredna%20situacija 

– Због обилних падавина било је неопходно да се уведе ванредно стање и ангажују неопходна правна лица ради спречавања штета и ублажавања последица од поплава. Током шестодневног трајања ванредног стања критичне тачке биле су на Градском гробљу,Липарском насељу и Малој губи. Због високог водостаја реке Топлице,у вечерњим часовима 11. новембра дошло је до пробијања бедема и изливања реке на појединим местима у Липарском насељу и Малој Губи. Брзом интервенцијом ватрогасаца- спосиоца и запослених у ЈКП Хаммеум спречене су поплаве,изјавио је Симоновић и додао да су током трајања ванредног стања били ангажовани и волонтери Јединице за деловање у несрећама Црвеног крста Прокупље.

Према његовим речима Комисија за процену штете на путној инфраструктури свакодневно је обилазила терене и одредила путне правце на којима је неопходна санација путева.

– На основу предлога комисије одмах су санирани путни правци Доња Речица- Белогош и Горња Речица-Ново село код Џигоља,који су били највише оштећени током падавина,истакао је он и нагласио да ће се санација извршити и на путном правцу Товрљане-Горња Коњуша.

Командант штаба Симоновић закључио је да су сви субјекти током трајања ванредног стања одрадили све постављене задатке и дали пуни допринос у спречавању штета.  

Величина слова: