Počeli radovi na sanaciji puteva
13. novembra 2016.
Otklanjanje kvara na vodovodnoj mreži
15. novembra 2016.
Prikaži sve

Ukinuta vanredna situacija


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ukinuta%20vanredna%20situacija1

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donesena je Odluka o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Opštine Prokuplje. Komandant štaba za vanredne situacije predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović rekao je da je vanredno stanje uvedeno 8. novembra.

ukinuta%20vanredna%20situacija 

– Zbog obilnih padavina bilo je neophodno da se uvede vanredno stanje i angažuju neophodna pravna lica radi sprečavanja šteta i ublažavanja posledica od poplava. Tokom šestodnevnog trajanja vanrednog stanja kritične tačke bile su na Gradskom groblju,Liparskom naselju i Maloj gubi. Zbog visokog vodostaja reke Toplice,u večernjim časovima 11. novembra došlo je do probijanja bedema i izlivanja reke na pojedinim mestima u Liparskom naselju i Maloj Gubi. Brzom intervencijom vatrogasaca- sposioca i zaposlenih u JKP Hammeum sprečene su poplave,izjavio je Simonović i dodao da su tokom trajanja vanrednog stanja bili angažovani i volonteri Jedinice za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Prokuplje.

Prema njegovim rečima Komisija za procenu štete na putnoj infrastrukturi svakodnevno je obilazila terene i odredila putne pravce na kojima je neophodna sanacija puteva.

– Na osnovu predloga komisije odmah su sanirani putni pravci Donja Rečica- Belogoš i Gornja Rečica-Novo selo kod Džigolja,koji su bili najviše oštećeni tokom padavina,istakao je on i naglasio da će se sanacija izvršiti i na putnom pravcu Tovrljane-Gornja Konjuša.

Komandant štaba Simonović zaključio je da su svi subjekti tokom trajanja vanrednog stanja odradili sve postavljene zadatke i dali puni doprinos u sprečavanju šteta.  

Veličina slova: