Државни секретар за спорт у посети Прокупљу
9. октобра 2014.
Гимназија прославила Дан школе
13. октобра 2014.
Прикажи све

Улагати у спорт и младе

DSC_6335 DSC_6345

Делегација Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије,коју је предводио државни секретар овог министарства Предраг Перуничић,посетила је Општину Прокупље. Том приликом упознали су се са актуелним стањем у прокупачком спорту.

– Разлог данашње посете је што наше министарство завршава националну стратегију и акциони план за спорт,као и акциони план за омладину. Оно што је најбитније у будућности то је да треба улагати у спорт,а што се тиче саме омладине,основни циљ је запошљавање младих. Циљ у спорту је и омасовљење,јер морамо што више деце да упутимо у хале. Ми се као министарство бавимо превентивом,а не последицама. Знамо сви колико негативних појава има у друштву,да не говоримо о здрављу једног народа и морамо знати да сваки уложени динар у спорт се троструко враћа,рекао је Предраг Перуничић.

На састанку са представницима локалне самоуправе било је и речи о стању спортских објеката у Прокупљу.

– Направљен је искорак што се категоризације тиче,тако да се зна тачно где и коме иде новац. Дошли смо да видимо како ћемо решити проблем дворане у Прокупљу,која нема употребну дозволу. Министарство нема надлежност да даје било какве дозволе,али ћемо помоћи у сваком погледу да хала добије дозволу и да се исправи тај пропуст,закључио је Перуничић.

 

DSC_6390 DSC_6391

Величина слова: