Почело асфалтирање магистралног пута кроз Прокупље
3. јула 2017.
Тенисерке из целог света у Прокупљу
5. јула 2017.
Прикажи све

Уловљен сом капиталац у Топлици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Река Топлица планински чиста,некада је била пуна изненађења за риболовце док је  нису  отпадним водама загадиле велике фабрике отворене у том крају. Еколози последњих година чине све како би ову реку оживели за водени свет и то им и успева. Доказ за то је да риболовци последњих година све више здраве и квалитетне рибе лове у овој сада поново чистој реци. Тако је прокупачки риболовац Видосав Пејчић током претходног викенда у Топлици код Булуцког камена уловио сома дужине 1,1 метра,а тешког 10,850 килограма. Према речима најстаријих риболоваца овакав речни капиталац одавно није упецан.

– Као мамац користио сам глисте „дурудубок“. Извлачио сам рибу из реке више од 15 минута. Када сам видео колика је пријатно сам се изненадио,изјавио је Пејчић звани Пеја,коме је до сада највећи улов била риба тешка четири килограма.

Према његовим речима риболов има много дражи и није најважније уловити рекордан број риба или велику рибу,али то ипак представља врхунско задовољство.

– Дружење са пријатељима крај река,језера и уживање у нетакнутој природи је нешто што је најлепше у овом хобију. Жубор и шум река и риболов су прави лек за очување здравља,истакао је Пејчић и додао да се риболовом бави скоро 50 година.

Овај прокупачки шампион у пецању рибе члан је Удружења  рекреативних риболоваца Бистро”. Сома капиталца Пејчић је поклонио председнику Удружења Срђану Радосављевићу који се одушевио гестом и поклоном. 

Kapitalac%20u%20Toplici

Величина слова: