Топличанин кренуо са припремама
3. фебруара 2015.
Продужени боравак у школи „Милић Ракић – Мирко“
5. фебруара 2015.
Прикажи све

Уметност живи кроз стихове и приче


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                                                                       slika%20tok                                                                

Најновији 51. број часописа „Ток“ биће представљен у Народној библиотеци „Раде Драинац“ у среду 11. фебруара.

– После свечарског педесетог броја „Тока“,љубитеље писане речи обрадоваћемо и новим 51. бројем. Оно што је најважније истаћи јесте то да истрајавамо. Још једна тешка година и штедња у њој,али писци не штеде речи,а уметници боје,рекао је уредник „Тока“ Драган Огњановић додајући и то да каква год су времена уметност живи,пишу се стихови,приче,романи,сликају се слике и вајају скулптуре.

Читаоци овог часописа већ знају шта у њему могу наћи и прочитати,али тема овог броја,према речима Огњановића,јесте Топлица и Топличани у Великом рату,где ће се наћи неке до сада непознате чињенице о овом значајном догађају,али и  страдању и херојству топличких ратника.

Важно место и у овом броју,посвећено Драинчевим књижевним сусретима заузима рубрика која ће вас упознати са овогодишњим добитником награде „Драинац“ Милошем Јанковићем. У текстовима Ганча Савова и Ивана Ивановића моћи ћете да прочитате неке мање познате чињенице о самом Драинцу.

Посебна пажња посвећена је и писцима добитницима награде за најбољу књигу топличког писца  2013/2014. године Драгану Борисављевићу и Љубиши Красићу.

Део часописа садржи текстове о ликовној уметности,туризму,екологији,психологији,али и другим областима из свакодневног живота. Остале детаље ћете сазнати уколико дођете на промоцију следеће недеље. 

Величина слова: