Topličanin krenuo sa pripremama
3. februara 2015.
Produženi boravak u školi „Milić Rakić – Mirko“
5. februara 2015.
Prikaži sve

Umetnost živi kroz stihove i priče


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                                                                       slika%20tok                                                                

Najnoviji 51. broj časopisa „Tok“ biće predstavljen u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u sredu 11. februara.

– Posle svečarskog pedesetog broja „Toka“,ljubitelje pisane reči obradovaćemo i novim 51. brojem. Ono što je najvažnije istaći jeste to da istrajavamo. Još jedna teška godina i štednja u njoj,ali pisci ne štede reči,a umetnici boje,rekao je urednik „Toka“ Dragan Ognjanović dodajući i to da kakva god su vremena umetnost živi,pišu se stihovi,priče,romani,slikaju se slike i vajaju skulpture.

Čitaoci ovog časopisa već znaju šta u njemu mogu naći i pročitati,ali tema ovog broja,prema rečima Ognjanovića,jeste Toplica i Topličani u Velikom ratu,gde će se naći neke do sada nepoznate činjenice o ovom značajnom događaju,ali i  stradanju i herojstvu topličkih ratnika.

Važno mesto i u ovom broju,posvećeno Drainčevim književnim susretima zauzima rubrika koja će vas upoznati sa ovogodišnjim dobitnikom nagrade „Drainac“ Milošem Jankovićem. U tekstovima Ganča Savova i Ivana Ivanovića moći ćete da pročitate neke manje poznate činjenice o samom Draincu.

Posebna pažnja posvećena je i piscima dobitnicima nagrade za najbolju knjigu topličkog pisca  2013/2014. godine Draganu Borisavljeviću i Ljubiši Krasiću.

Deo časopisa sadrži tekstove o likovnoj umetnosti,turizmu,ekologiji,psihologiji,ali i drugim oblastima iz svakodnevnog života. Ostale detalje ćete saznati ukoliko dođete na promociju sledeće nedelje. 

Veličina slova: