Прокупље на Сајму туризма и вина
11. фебруара 2015.
Забележен суфицит у пословању са иностранством
13. фебруара 2015.
Прикажи све

Уређење града и припреме за пролећну садњу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

uredenje%20parkova%20i%20drvoreda

Радници ЈКП „Чистоћа“ завршили су орезивање дрвећа и чишћење шибља у улици према градском гробљу и на делу пута према Малој Плани,а наредних дана те послове наставиће и у улици Василија Ђуровића Жарког,од Дуванске станице до  железничке рампе. Дрвеће чија је висина испод 4,5 м онемогућава несметано одвијање саобраћаја,често се дешава да гране оштећују цераде камиона,па је неопходно редовно орезивање,поготово на поменутим путевима.

Према речима директора ЈКП „Чистоћа“,фебруар је месец када се врше припреме за пролећну садњу. У стакленику РЈ „Зеленило“ припремљено је око 50 хиљада расада цвећа,од којих ће више од половине бити засађено у градским парковима,док  је остатак намењен продаји.

– У оквиру делатности нашег предузећа,а сигурно и један од горућих градских проблема је брига и збрињавање паса луталица. За решавање тог проблема локална самоуправа је у буџету за ову годину издвојила средства,која ће бити усмерена за привремено збрињавање напуштених животиња,рекао је директор „Чистоће“  Зоран Радовановић.

– Овај проблем би се најбоље решио када би се сви за то заузели. Поред „Чистоће“,којој су ти послови поверени,локалне самоуправе,која обезбеђује средства,потребна је помоћ и разних удружења,организација,љубитеља животиња,као и грађана,истакао је Радовановић.

Према његовим речима,стручни тим овог предузећа има у плану пројекат који би окупио све заинтересоване за збрињавање животиња,који предвиђа изградњу прихватилишта на периферији града,поред реке или на неком брду,где би се изградило шеталиште и парк.

– Било би то идеално место за шетњу кућних љубимаца,где би њихови власници,љубитељи животиња,доносили храну и помагали рад прихватилишта. Надамо се да ће ова идеја,уз подршку хуманих људи убрзо бити реализована,рекао је Радовановић.

 

Иначе,јавна комунална предузећа у Прокупљу очекују процену Агенције,како би се сјединила и удружила капитал ради бољег,ефикаснијег пословања и огромне уштеде која би на тај начин била остварена.

Величина слова: