Скулптура у служби историје
30. августа 2017.
Будућност нашег града
1. септембра 2017.
Прикажи све

Уређује се брдо Хисар


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

uredjenje%20hisara%202

У оквиру  јесењег  уређивања паркова и зелених површина,запослени у  РЈ „Зеленило“ искористили су повољне временске прилике за уређење брда Хисар,најомиљенијег места за шетњу Прокупчана. 

Према речима надлежних у ЈКП „Хамеум“,очишћене су зелене површине од сувих грана и лишћа,уклоњено растиње поред пута и са трим стазе. Ових дана наставља се уређење прокупачке оазе која се уздиже изнад самог града и право је место за одмор и рекреацију.
 -Ово су редовне активнсти које наши радници обављају у континуитету како би град био уређен и чист. Поред  градских паркова,прилаза граду и тротоара,највећи део активности усмерили смо на уређењу Хисара,места где грађани најчешће проводе време за одмор и рекреацију,кажу надлежни у ЈКП „Хамеум“.  
Брдо Хисар задужбина је некадашњег министра здравља и посланика др Алексе Савића који је овде службовао и залагао се за побољшање здравља у Топлици. Многи Прокупчани су већ у раним јутарњим сатима на трим стази око Хисара или шетају Југ  Богдановим стазама  до водене куле на обали реке Топлице. Као што је тврђава некада била уточиште од непријатеља,данас је Хисар Прокупчанима уточиште од  буке,врућине и градске гужве.  
uredjenje%20hisara%201     
 
Величина слова: