Жетва у пуном јеку
13. јула 2015.
Поентирај за живот
15. јула 2015.
Прикажи све

Уредно снабдевање пијаћом водом

aleksandar%20simonovic

Снабдевање грађана Општине Прокупље пијаћом водом током протеклих летњих дана,када је температура прелазила 30 степени,било је уредно. У акумулацији Бресница,одакле се највећи број домаћинстава снабдева водом,ниво воде налази се на 19,5 метара.

Директор ЈКП „HAMMEUM“ Александар Симоновић изјавио је да воде у акумулацији Бресница има довољно и да нема проблема у снабдевању домаћинстава пијаћом водом.

– Из акумулације Бресница испоручује се 80 литара воде у секунди. Током протеклих летњих дана било је неопходно у систем укључити и бунар у Бумбуреку,како би и домаћинства у вишим зонама града имали воду,изјавио је он и додао да ће се у најскорије време поново ангажовати радници фирме који ће контролисати потрошњу воде.

Директор Симоновић је нагласио да ће се контрола највише вршити у сеоским срединама,односно у селима куда пролази централни магистрални водовод.

 

– Према нашим сазнањима,велике количине воде се троше на магистралном водоводу од Бреснице – Мала Плана до Прокупља. Да би се спречила неконтролисана потрошња пијаће воде планирамо да ангажујемо неколико својих радника који би обилазили терен и спречили ову злоупотребу,рекао је Симоновић. 

Величина слова: