Žetva u punom jeku
13. jula 2015.
Poentiraj za život
15. jula 2015.
Prikaži sve

Uredno snabdevanje pijaćom vodom

aleksandar%20simonovic

Snabdevanje građana Opštine Prokuplje pijaćom vodom tokom proteklih letnjih dana,kada je temperatura prelazila 30 stepeni,bilo je uredno. U akumulaciji Bresnica,odakle se najveći broj domaćinstava snabdeva vodom,nivo vode nalazi se na 19,5 metara.

Direktor JKP „HAMMEUM“ Aleksandar Simonović izjavio je da vode u akumulaciji Bresnica ima dovoljno i da nema problema u snabdevanju domaćinstava pijaćom vodom.

– Iz akumulacije Bresnica isporučuje se 80 litara vode u sekundi. Tokom proteklih letnjih dana bilo je neophodno u sistem uključiti i bunar u Bumbureku,kako bi i domaćinstva u višim zonama grada imali vodu,izjavio je on i dodao da će se u najskorije vreme ponovo angažovati radnici firme koji će kontrolisati potrošnju vode.

Direktor Simonović je naglasio da će se kontrola najviše vršiti u seoskim sredinama,odnosno u selima kuda prolazi centralni magistralni vodovod.

 

– Prema našim saznanjima,velike količine vode se troše na magistralnom vodovodu od Bresnice – Mala Plana do Prokuplja. Da bi se sprečila nekontrolisana potrošnja pijaće vode planiramo da angažujemo nekoliko svojih radnika koji bi obilazili teren i sprečili ovu zloupotrebu,rekao je Simonović. 

Veličina slova: