Школе обележиле ђачку славу
25. јануара 2013.
Пријаве за бесправну сечу дрва
29. јануара 2013.
Прикажи све

Уручене Светосавске повеље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У присуству свештенства цркве Светог Прокопија,представника Општине Прокупље и великог броја гостију у парохијском дому,начелник Топличког округа Срђан Јордачијевић овогодишњим лауреатима Ратку Зечевићу,др Драгану Динићу и Жикици Јовановићу,уручио је Светосавке повеље.

DSC_7244_resize

– Примајући Светосавску повељу из руку начелника Топличког округа,испуњен сам поносом што награду примам у древном храму јерусалимског великомученика,чије име носи овај град. Нема данас ни једне наше цркве чија историја броји хиљаду година. Зато црква Светог Прокопија означава највишу светињу нашу и највећи наш национални храм. Ова награда ми веома значи,јер носи име Светог Сав,чија је личност саткана од великих подвига и жртве светитеља,који је умео да вечно сједини са практичним и да своје сународнике уведе у тајне вере,подвижући их истовремено и привредно – рекао је Ратко Зечевић захваљујући се на награди и додао да је Свети Сава складом духа и материје,личног унутрашњег подвига и јавног дела,једном за свагда јеванђељским квасцем преобразио српску културу,просвету,здравство,законодавство и целокупни живот Србинов.

Добитник Светосавске повеље за допринос у здравству др Драган Динић се захвалио свима који су га предложили за ово признање,истичући да је у време друштвених турбуленција,када је све присутнија криза морала и поремећен систем вредности,једини исправан пут којим треба ићи пут Светосавља.

DSC_7252_resize

– За мене је ова повеља потврда да сам добро радио,али је и подстрек да тако наставим – подвукао је Динић.

За најмлађим добитником Светосавске повеље Жикицом Јовановићем су бројне награде са филмских фестивала у нашој земљи и свету,али му је како каже ова посебно драга,јер ју је добио од свог града и својих суграђана.

– Захваљујем се најпре људима са којима радим филмове,нас заједно веже велика и искрена љубав према покретним сликама – нагласио је он и захвалио се на Светосавској повељи,јер поред почасти она за њега представља и подстрек за даљи рад.

Светосавску повељу у Прокупљу од 1994. године додељује Топлички округ за изузетан допринос у култури,просвети,вери и здравству.

DSC_7178_resize

Величина слова: