Манастирски мотиви на платну уметника
7. јула 2017.
Радови на асфалтирању улица
11. јула 2017.
Прикажи све

Уручени први трактори


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

traktori

 Регистрованом пољопривреднику Милану Арсићу из прокупачког села Бумбурек уручен је нови трактор. Овај трактор,које Министарство пољопривреде субвенционише са 50 одсто,он је купио на основу Правилника о куповини нове механизације.

– Изузетно сам задовољан што сам добио нови трактор који ће ми много значити у раду. Механизација коју сада имам стара је више од 30 година. Новим пољопривредним машинама знатно ћу лакше обрађивати скоро три хектара земље,а смањићу и трошкове производње,изјавио је Арсић који је додао да му је изузетну помоћ за куповину механизације пружио Владан Марковић,власник Агенције за саветовање пољопривредних произвођача Консултант-аграр из Прокупља.

Кључеве новог трактора за неколико дана очекује и Звонимир Крстић из Горње Стражаве који обрађује више од три хектара земље.

traktori%202

Он сматра да је изузетно добро што  Министарство пољопривреде обезбеђује скоро  50 одсто средстава за куповину нове механизације.

Решење о куповини новог трактора добио је и Миливоје Стошић из Рељинца.

Владан Марковић напомиње да би до краја јула нове тракторе требало да добије још 10 регистрованих пољопривредника.

– Један од стратешких циљева Владе Србије и Министарства пољопривреде је да се подстицајима за куповину нових трактора помогне пољопривредницима који имају мале површине које обрађују,изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић,који је пре неколико дана у Житорађи пољопривредницима ове топличке општине доделио седам уговора за куповину трактора.  

Величина слова: