Manastirski motivi na platnu umetnika
7. jula 2017.
Radovi na asfaltiranju ulica
11. jula 2017.
Prikaži sve

Uručeni prvi traktori

traktori

 Registrovanom poljoprivredniku Milanu Arsiću iz prokupačkog sela Bumburek uručen je novi traktor. Ovaj traktor,koje Ministarstvo poljoprivrede subvencioniše sa 50 odsto,on je kupio na osnovu Pravilnika o kupovini nove mehanizacije.

– Izuzetno sam zadovoljan što sam dobio novi traktor koji će mi mnogo značiti u radu. Mehanizacija koju sada imam stara je više od 30 godina. Novim poljoprivrednim mašinama znatno ću lakše obrađivati skoro tri hektara zemlje,a smanjiću i troškove proizvodnje,izjavio je Arsić koji je dodao da mu je izuzetnu pomoć za kupovinu mehanizacije pružio Vladan Marković,vlasnik Agencije za savetovanje poljoprivrednih proizvođača Konsultant-agrar iz Prokuplja.

Ključeve novog traktora za nekoliko dana očekuje i Zvonimir Krstić iz Gornje Stražave koji obrađuje više od tri hektara zemlje.

traktori%202

On smatra da je izuzetno dobro što  Ministarstvo poljoprivrede obezbeđuje skoro  50 odsto sredstava za kupovinu nove mehanizacije.

Rešenje o kupovini novog traktora dobio je i Milivoje Stošić iz Reljinca.

Vladan Marković napominje da bi do kraja jula nove traktore trebalo da dobije još 10 registrovanih poljoprivrednika.

– Jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede je da se podsticajima za kupovinu novih traktora pomogne poljoprivrednicima koji imaju male površine koje obrađuju,izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović,koji je pre nekoliko dana u Žitorađi poljoprivrednicima ove topličke opštine dodelio sedam ugovora za kupovinu traktora.  

Veličina slova: