Manastirski motivi na platnu umetnika
7. jula 2017.
Radovi na asfaltiranju ulica
11. jula 2017.
Prikaži sve

Uručeni prvi traktori


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

traktori

 Registrovanom poljoprivredniku Milanu Arsiću iz prokupačkog sela Bumburek uručen je novi traktor. Ovaj traktor,koje Ministarstvo poljoprivrede subvencioniše sa 50 odsto,on je kupio na osnovu Pravilnika o kupovini nove mehanizacije.

– Izuzetno sam zadovoljan što sam dobio novi traktor koji će mi mnogo značiti u radu. Mehanizacija koju sada imam stara je više od 30 godina. Novim poljoprivrednim mašinama znatno ću lakše obrađivati skoro tri hektara zemlje,a smanjiću i troškove proizvodnje,izjavio je Arsić koji je dodao da mu je izuzetnu pomoć za kupovinu mehanizacije pružio Vladan Marković,vlasnik Agencije za savetovanje poljoprivrednih proizvođača Konsultant-agrar iz Prokuplja.

Ključeve novog traktora za nekoliko dana očekuje i Zvonimir Krstić iz Gornje Stražave koji obrađuje više od tri hektara zemlje.

traktori%202

On smatra da je izuzetno dobro što  Ministarstvo poljoprivrede obezbeđuje skoro  50 odsto sredstava za kupovinu nove mehanizacije.

Rešenje o kupovini novog traktora dobio je i Milivoje Stošić iz Reljinca.

Vladan Marković napominje da bi do kraja jula nove traktore trebalo da dobije još 10 registrovanih poljoprivrednika.

– Jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede je da se podsticajima za kupovinu novih traktora pomogne poljoprivrednicima koji imaju male površine koje obrađuju,izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović,koji je pre nekoliko dana u Žitorađi poljoprivrednicima ove topličke opštine dodelio sedam ugovora za kupovinu traktora.  

Veličina slova: