Реализовани сви планирани задаци
15. априла 2015.
ПРОГРЕС финансира инфраструктурне пројекте
17. априла 2015.
Прикажи све

Ускоро почиње Прокупачки фестивал кратког филма


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

film%20film%20film

Поводом организовања овогодишњег,четвртог по реду Прокупачког фестивала кратког филма,који ће почети 23. и трајати до 26. априла,у биоскопу „Топлица“ одржана је конференција за новинаре.

Од 1.432 филма,колико је стигло на конкурс,на овогодишњем фестивалу биће приказана 73 филма и то 55 међународних и 18 домаћих.

Ове године Фестивал ће се дешавати у сали биоскопа „Топлица“ и галерији Фил-арт,у којој ће и почети 23. овог месеца у 19 часова,а такмичарски део биће настављен пола сата касније.

Филмови који ће бити приказани на Фестивалу су разврстани у пет категорија,а то су играни,документарни,анимирани,експериментални и домаћи филм.

– Биће додељено пет главних и пет специјалних признања,као и награда публике. Овај Фестивал,у част награђених,завршићемо пројекцијом филма „Лауш“,посвећеном глумцу Жарку Лаушевићу,рекао је оснивач овог Фестивала Жикица Јовановић.

Он је додао да ће се у жирију Фестивала наћи глумица и директорка прокупачког Дома културе Тијана Петровић,Мирољуб Вучковић и Дејан Дабић из нишког Културног центра.

Ове године на Фестивалу ће бити додељене и награде за најбољу фотографију на тему „Прокупље из другог угла“,за коју је конкурс затворен.

 

У организацији овогодишњег Прокупачког фестивала кратког филма,који је врло брзо постао један од најважнијих културних догађаја нашег града,али и шире,учествоваће Дом културе,галерија Фил-арт,Туристичка организација Прокупље и Канцеларија за децу и младе Општине Прокупље. 

Величина слова: