Nagrađeni najbolji na konkursu „Krv život znači“
11. maja 2017.
Bogat i raznovrstan program
15. maja 2017.
Prikaži sve

Uspesi učenika Muzičke škole


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Ekipa-Festival%20Zrenjanin%202017

Na Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Zrenjaninu,učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“,  u generalnom plasmanu su osvojili prvu nagradu sa ukupno 92,67  poena. Ponos škole i našeg grada na ovom takmičenju bili su Jana Vukašin,Anđela Zdravković,Damir Sušica i Petar Pavlović.

petar%20pavlovic%20

-Jana je učenica četvrtog razreda,odsek gitara u klasi nastavnika Slavka Sremčevića. Osvojila je prvu nagradu i 95,85 poena. Anđela pohađa drugi razred,odsek solo pevanja u klasi nastavnika Nemanje Pejčića,a na ovom takmičenju je osvojila prvu nagradu i 92,14 poena. Sušica je učenik šestog razreda,odsek violina u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka,a osvojio je drugu nagradu i 82,71 poen. Petar je briljirao sa 100 poena. On je učenik petog razreda,odsek klavir u klasi nastavnika Danijela Dojčinovića,istakao je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Prokuplju Vlada Drobnjak.

An_ela%20festival%202017

On je dodao da je nazapaženiji nastup imao upravo Petar Pavlović,koji je od tamošnjeg sedmočlanog žirija i dobio najveći broj poena.

-I po završetku nastupa,publika,koja je bila vidno oduševljena ,gromoglasnim aplauzom je pozvala našeg Petra da se vrati na scenu i ponovo joj se pokloni,naglasio je Drobnjak i dodao se učenici ove škole mogu pohvaliti i uspesima na 14. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša „Zvezdane staze“ u Kragujevcu.

Damir%20su_ica%20festival%202017

Oliver Stojiljković,u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića na ovom takmičenju je osvojio drugu nagradu i 87 poena.

Pored eminentnih profesora harmonike iz Srbije Radomira Tomića,Vojina Vasovića i Miljana Bjeletića,Olivera su ocenili i Vladimir Zubički iz Ukrajine,Leben Klemen iz Slovenije i Fereira Paulo Horhe iz Portugalije.

Takmičenje u Kragujevcu je svetski priznato takmičenje za harmoniku. Na njemu su se pored učesnika iz naše zemlje,takmičili i harmonikaši iz Austrije,Bugarske,Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Veličina slova: