Споразум о сарадњи Прокупља и Кочевја
7. октобра 2016.
Киша зауставила бербу грожђа
11. октобра 2016.
Прикажи све

Успостављена сарадња са привредницима у Топлици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ps%201

Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља у Прокупљу обележила је 88 година постојања и рада. Обележавању Дана школе,осим професора и ученика,присуствовали су заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,члан Општинског већа Радослав Михајловић,директори многих школа,као и представници јавног и културног живота.

Директор ове образовно-васпитне установе Небојша Бјелић рекао је да је школа између два рођендана знатно побољшала услове рада ученика и професора.

ps2 ps3

– У протеклих годину дана извршена је адаптација и реконструкција учионица,опремљени поједини кабинети новом опремом,подигнути нови пластеници,репариране пољопривредне машине и опрема и успостављена сарадња са многим привредницима из све четири општине Топличког управног округа,рекао је он и додао да наставу у школи похађа скоро 480 ученика.

Ове школске године почело је школовање прве генерације за занимање цвећар-вртлар. Настојећи да ђаци имају што квалитетнију и стручнију праксу,успостављена је сарадња са многим привредницима.

ps4

– У протеклом периоду многи привредници из области пољопривредне производње изразили су жељу да ученици обављају праксу у њиховим фирмама. Практичну наставу ученици сада имају у прокупачким пекарама Паша и Чутура,фармама стоке Лазар у Блацу и 1. децембар у Житорађи, дестилерији МИ-МИ у Блацу и Вино-калем у Дреновцу код Трстеника и на другим местима,истиче он и наглашава да је био пријатно изненађен интересовањем топличких привредника да ђаци обављају праксу у погонима њихових фирми.

Да је то интересовање било велико говори и пример блачке пекаре Ђукић”, чији власник жели да током целог школовања стипендира пет ученика који се школују за занимање пекар.

Директор Бјелић наглашава да је у реализацији многих послова имао велику подршку руководства локалне самоуправе. У културном делу програма учествовали су ученици и професори школе. 

Величина слова: