Реконструкција санитарне мреже у школама
1. јула 2015.
Сутра почињу „Дани вишње“
3. јула 2015.
Прикажи све

Усвојен ребаланс буџета

SO%20funkc SO%20so

На 27. седници Скупштине општине Прокупље усвојена је Одлука о измени Одлуке о буџету Општине Прокупље за 2015. годину. Укупан буџет са свим повећањима и смањењима,заједно са средствима из сопствених извора индиректних корисника,износи 1.544.170.287,00 динара,средства која обезбеђују несметано функционисање свих корисника у овој буџетској години.

Према речима руководитељке Одељења за привреду и финансије Миле Глушац,упутствима за израду измене Одлуке о буџету тражено је од корисника буџетских средстава да направе уштеде на сваком месту где год је то могуће.

– Сагледали смо могућности на бази реалних прихода до краја године. Средства која су планирана за индиректне кориснике,а односе се на предузећа која се гасе,биће преусмерена тамо где је најпотребније,истакла је Глушац.

Процењујући структуру расхода,дошло се до оцене да расходи за запослене,расходи за коришћење роба и услуга и расходи за капиталне пројекте имају изузетно велико учешће у укупним расходима. Смањење расхода код директних и индиректних корисника биће главни задатак локалне власти у наредном периоду.

Коментаришући данашње заседање,председник СО Прокупље Радослав Михајловић је истакао као најнеопходнији задатак у овом периоду реконструкцију санитарних чворова у прокупачким основним и средњим школама,за коју су овим ребалансом и опредељена средства у износу око 35 милиона динара.

– Радови на адаптацији и реконструкцији санитарних мрежа у школама биће спроведени током летњег распуста,како би ученици нову школску годину започели у много бољим и безбеднијим условима,рекао је Михајловић.

Скупштина је усвојила и одлуке које су неопходне ради успостављања сарадње између Општине Прокупље и француске Општине Епон,као и сарадње са Општином Кочевје у Словенији. Такође су усвојене и одлуке о одређивању субјекта чији је оснивач Општина Прокупље који врши производњу,испоруку производа или пружа услуге од значаја за одбрану земље и снабдевање становништва у ратном и ванредном стању,као и субјекта чији оснивач није Општина Прокупље,да у вршењу делатности обезбеде наведене приоритете.

На данашњој седници усвојен је и Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Прокупље,који је одборницима представио руководилац Одељења за пољопривреду Срђан Стаменковић.

SO%20odbornici%201(1) SO%20odbornici

Величина слова: