Rekonstrukcija sanitarne mreže u školama
1. jula 2015.
Sutra počinju „Dani višnje“
3. jula 2015.
Prikaži sve

Usvojen rebalans budžeta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

SO%20funkc SO%20so

Na 27. sednici Skupštine opštine Prokuplje usvojena je Odluka o izmeni Odluke o budžetu Opštine Prokuplje za 2015. godinu. Ukupan budžet sa svim povećanjima i smanjenjima,zajedno sa sredstvima iz sopstvenih izvora indirektnih korisnika,iznosi 1.544.170.287,00 dinara,sredstva koja obezbeđuju nesmetano funkcionisanje svih korisnika u ovoj budžetskoj godini.

Prema rečima rukovoditeljke Odeljenja za privredu i finansije Mile Glušac,uputstvima za izradu izmene Odluke o budžetu traženo je od korisnika budžetskih sredstava da naprave uštede na svakom mestu gde god je to moguće.

– Sagledali smo mogućnosti na bazi realnih prihoda do kraja godine. Sredstva koja su planirana za indirektne korisnike,a odnose se na preduzeća koja se gase,biće preusmerena tamo gde je najpotrebnije,istakla je Glušac.

Procenjujući strukturu rashoda,došlo se do ocene da rashodi za zaposlene,rashodi za korišćenje roba i usluga i rashodi za kapitalne projekte imaju izuzetno veliko učešće u ukupnim rashodima. Smanjenje rashoda kod direktnih i indirektnih korisnika biće glavni zadatak lokalne vlasti u narednom periodu.

Komentarišući današnje zasedanje,predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović je istakao kao najneophodniji zadatak u ovom periodu rekonstrukciju sanitarnih čvorova u prokupačkim osnovnim i srednjim školama,za koju su ovim rebalansom i opredeljena sredstva u iznosu oko 35 miliona dinara.

– Radovi na adaptaciji i rekonstrukciji sanitarnih mreža u školama biće sprovedeni tokom letnjeg raspusta,kako bi učenici novu školsku godinu započeli u mnogo boljim i bezbednijim uslovima,rekao je Mihajlović.

Skupština je usvojila i odluke koje su neophodne radi uspostavljanja saradnje između Opštine Prokuplje i francuske Opštine Epon,kao i saradnje sa Opštinom Kočevje u Sloveniji. Takođe su usvojene i odluke o određivanju subjekta čiji je osnivač Opština Prokuplje koji vrši proizvodnju,isporuku proizvoda ili pruža usluge od značaja za odbranu zemlje i snabdevanje stanovništva u ratnom i vanrednom stanju,kao i subjekta čiji osnivač nije Opština Prokuplje,da u vršenju delatnosti obezbede navedene prioritete.

Na današnjoj sednici usvojen je i Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Prokuplje,koji je odbornicima predstavio rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Srđan Stamenković.

SO%20odbornici%201(1) SO%20odbornici

Veličina slova: