Градска гробља на мети вандала
26. децембра 2014.
Да се успеси и даље нижу
30. децембра 2014.
Прикажи све

Усвојен ребаланс буџета Општине

DSC_1536 DSC_1565

На последњој овогодишњој седници Скупштине општине Прокупље (СО) донесена је Одлука о ребалансу буџета Општине Прокупље за 2014. годину. Говорећи о другом по реду овогодишњем ребалансу,руководилац Одељења за привреду и финансије Општине Прокупље Мила Глушац рекла је да је овај ребаланс сачињен на бази остварених прихода у првих десет овогодишњих месеци.

– Буџет Општине Прокупље у 2014. години биће мањи за око 200 милиона динара у односу на план и укупно ће,након ребаланса,износити милијарду 236.225.750 динара,изјавила је она и нагласила да ће смањење расхода код директних и индиректних корисника бити главни задатак локалне власти у наредном периоду.

Одборници СО донели су и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2015. годину,Одлуку о накнади за уређивање грађевинског земљишта,Одлуку о утврђивању елемената пореза на имовину и Одлуку о локалним административним таксама и накнадама за услуге.

DSC_1548 DSC_1554

На седници је усвојена и оставка члана Општинског већа Општине Прокупље Гордане Јанковић на ову функцију. Обраћајући се одборницима,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је ова година била тешка,али да су уз велике напоре урађени многи послови из надлежности локалне самоуправе.

– Уз максимално ангажовање сваког појединца,одговорност и озбиљност на радном месту,могу се остварити планови у наредној години,изјавио је председник и рекао да су одборници СО добро радили свој део посла,а да су чланови Општинског већа уложили максималне напоре у решавању многих проблема од  интереса за грађане.

Председник СО Прокупље Радослав Михајловић захвалио се одборницима на досадашњем раду,њима и члановима њихових породица,као и грађанима Прокупља честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике.

 

DSC_1555 DSC_1547

Величина слова: