Fudbalerima samo bod, ostali uspešni
27. oktobra 2014.
Za brže apotekarske usluge
29. oktobra 2014.
Prikaži sve

Vakcinacijom protiv gripa


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vakcina

U cilju prevencije protiv gripa,u prokupačkom Domu zdravlja je u toku vakcinacija,koja je počela da se sprovodi početkom ovog meseca. Prema rečima portparola Doma zdravlja Ljubice Stanković,obezbeđeno je ukupno 1.200 doza vakcine protiv gripa,što je dovoljno za ovogodišnju sezonu.

– Početkom meseca najveći broj,uglavnom hroničnih bolesnika,javio se za prijem vakcine,koja ima sličan sastav kao i prošlogodišnja,rekla je portparol Doma zdravlja i dodala da je vakcinu moguće davati i deci starijoj od šest meseci,kao i trudnicama u drugom i trećem mesecu trudnoće.

Vakcinacija se preporučuje kardiovaskularnim,plućnim,hroničnim bolesnicima,kao i osobama obolelim od šećerne bolesti,malignih bolesti i licima starijim od 65 godina.

Osim u Domu zdravlja,vakcinacija se obavlja i u seoskim ambulantama,kako bi ovaj vid zdravstvenih usluga bio bliži stanovništvu iz udaljenog seoskog područja.

Veličina slova: