У биоскопу Вече народног стваралаштва
23. априла 2015.
ФЕДЕС прославио седми рођендан
27. априла 2015.
Прикажи све

Вече етно музике одушевило публику


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fedes%20narodno fedes%20publika%20narodno

У препуној сали биоскопа „Топлица“, у оквиру Фестивала дечијег стваралаштва ФЕДЕС,одржано је вече етно песама. Наступило је 10 солиста и пет инструменталиста,који су као и сваке године раскошним гласовима и нотама показали сву лепоту наше народне изворне музике. Чланови оркестра,који је активан у оквиру КУД „Абрашевић“,били су савршена пратња младим извођачима.

Како је ово вече сваке године прилика да се афирмишу и награде најквалитетнији извођачи,тако је било и ове године. Жири је опет имао тежак задатак,али је међу добрима морао да изабере најбоље.

У категорији млађих учесника старијег узраста такмичило се по пет извођача,а исти број такмичара налазио се и у конкуренцији инструменталиста.

Са песмом „Крадем ти се у вечери“ био је најбољи Андрија Станковић у категорији млађих извођача,док је титулу најбољег певача у старијој категорији понела Анђела Здравковић са влашком песмом „Надојна“. Као најбољи инструменталиста показао се хармоникаш Страхиња Огњановић,свирајући коло „Понишавски чачак“.

fedes%20narodno2 fedes%20narodno1

У жирију,који је оцењивао такмичаре,налазили су се професори музике,доајени прокупачке музичке педагогије Гордана Марковић и Слободанка Стефановић,као и њихова млада колегеница Сања Стојковић,која је свој квалитет у раду већ показала и доказала,учећи децу певању са пуно љубави.

Поред многобројне публике,која је подршку показивала бодрењем и сталним аплаудирањем,младе извођаче својим присуством подржали су и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић и директорка Дома културе Тијана Петровић.

Намера организовања оваквих вечери је неговање праве народне музике,оне која је поникла у колевци нашег народа,а пошто је број одличних извођача и публике сваке године на завидном нивоу,сасвим се сигурно може рећи да је циљ организатора испуњен. По завршетку програма вечери етно песама најбољима су уручене вредне награде.в

Величина слова: