Дан када су стрељани родољуби
22. јуна 2015.
Слободна зона за љубитеље филма
24. јуна 2015.
Прикажи све

Вече староградских песама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

      stare%20muzizicke%20snage%20ojacane%20podmlatkom                    najmladju%20pevaci%20prestavili%20se%20starogradskom%20muzikom

Концерт староградске музике и романси,који је синоћ одржан у ресторану Нови долап,обележио је почетак Културног лета,које већ трећу годину заредом организује Дом културе у Прокупљу.

Бројну публику,међу којом је подједнако било и младих и старијих љубитеља овог музичког жанра,забављао је оркестар Дома културе,са којим су наступили познати прокупачки музичари. Најлепше староградске песме,међу којима су „Тихо ноћи“,„Кад ја пођох на Бембашу“,„Има дана“ и друге,извели су Неша Величковић,сестре Здравковић,Иван Стојановић,Бојан Јанчић,Милорад Ранђеловић Пиље,Срђан Живковић,Страшимир Ђокић,Дијана Бојовић и Дечји хор Дома Културе.

Староградска музика настала је крајем 19. и почетком 20. века у Србији и Македонији,као спој традиционалне народне музике и утицаја тадашње забавне музика са запада. Музика тога доба изводила се у градовима по  кафанама,где су се грађани и окупљали.

 

– У оквиру овогодишњег Културног лета припремили смо богат и разноврстан програм,који ће трајати од 22. јуна до 20. јула. Трудили смо се да задовољимо укусе већине наших грађана,па смо ову манифестацију започели истовремено музиком и филмом. Вечерас у биоскопу Топлица почиње фимски фестивал „Слободна зона“,у оквиру којег ће се приказивати награђени светски и европски филмови,казала је директорка Дома културе Тијана Петровић. 

       dolap%201                    dolap%202

Величина слова: