Obnova gazdinstava do kraja aprila
20. aprila 2016.
Obeležen Dan volontera
22. aprila 2016.
Prikaži sve

Veče za uživanje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 narodn%20stvaralastvo1 narodno%20stvarala%5Btvo2

Veče narodnog stvaralaštva i sinoć je kao i svih prethodnih godina,izazvalo veliku pažnju i interesovanje prokupačke publike,koja je uvek raspoložena da čuje tradicionalnu srpsku narodnu muziku,ali i vidi one koji je izvode.

-Pored svih oblika stvaralaštva,negujemo i narodno stvaralaštvo kroz naše pesme i igre. Učesnici ove večeri su bili izuzetni,što i nije bilo iznenađenje za nas,jer su  dugo i vredno radili na pripremi onoga što su prikazali,istakla je direktorka prokupačkog Doma kulture Tijana Petrović.

narodno%20stvaralstvo3 narodno%20stvaralastvo4

Prema rečima naših sugrađana,uživanje je i ovaj put bilo posebno i potpuno,jer su na sceni prokupačkog bioskopa,imali priliku da vide različite izvođače i njihove kreativne i vrlo uspešne tačke.

Najpre su brojne aplauze pobrali  prošlogodišnji pobednici Fedes-a,zatim pevačka grupa Sanje Stojković,vođe Dečijeg hora Doma kulture,koji je nedavno u Valjevu osvojio republičku nagradu,a onda su svojom igrom i pesmom ovo dešavanje uveličali učenici Niže muzičke škole „Kornelije Stanković“.

narodno%20stvaralastvo5

Kao i prethodnih godina i ove je Fedes svojim celokupnim programom mamio osmehe i dobijao pohvale i aplauze gde god je nastupao.

Ne sumnjamo da će i večeras na Finalnoj večeri Dečije pesme biti tako,a sutradan od 19 časova u bioskopu „Toplica“ biće održano Završno veče Festivala dečijeg stvaralaštva,kada će biti dodeljene nagrade najboljima u svim segmentima ovogodišnjeg takmičenja.

Prvonagrađeni će ove večeri imati još jednu posebnu priliku da pred publikom  pokažu ono zbog čega su proglašeni za najbolje.

Veličina slova: