Спортски викенд
10. октобра 2014.
Бесплатно мерење слуха
14. октобра 2014.
Прикажи све

Век ПТТ-а у Топлици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_6396 DSC_6410

У Народном музеју Топлице отворена је изложба „100 година ПТТ-а у Топлици“ аутора Дарка Жарића. Ова изложба одржава се поводом обележавања Дана поште и Народног музеја Топлице.

Директорка Народног музеја Топлице Јулка Кузмановић Цветковић рекла је да је одлуком Среског народног одбора 11. октобра 1946. године основан овај Музеј.

– Народни музеј Топлице данас има статус установе од националног значаја. У нашем раду настојимо да суграђане упознамо са најбитнијим стварима из прошлости Прокупља и Топлице,рекла је она.

Аутор изложбе,виши кустос историчар Дарко Жарић рекао је да је материјал за ову изложбу скупљао две године.

– Ова изложба обрађује рад поште у Топлици од 1912. године,када је у Прокупљу инсталирана прва телефонска централа. Посетиоци изложбе могу да виде 148 фотографија,као и других докумената и предмета који су сведоци историје поштанског саобраћаја у Топлици,рекао је Жарић и истакао да је много труда и времена требало да би се прикупила сва грађа презентована на изложби.

Отварајући ову изложбу директорка РЈ „Пошта Србије“ у Прокупљу Невена Грујић захвалила се запосленима у Музеју што су приредили овакву једну изложбу,у којој ће посетиоци моћи да се упознају са развојем поште у Топлици у протеклом веку.

Изложба „100 година ПТТ-а у Топлици“ биће отворена за посетиоце наредних месец дана.   

 

DSC_6420 DSC_6417

Величина слова: