Oprez tokom predstojećeg vikenda
22. januara 2016.
Stare seoske kuće kroz istoriju
26. januara 2016.
Prikaži sve

Velika pažnja posvećena edukaciji poljoprivrednika


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poljopr_zimska%20skola pce_kosnice%201

Tokom prošle godine savetodavci Poljoprivredno stručne službe Prokuplja obišli su blizu 1.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga. Tokom ovih poseta oni su poljoprivrednicima govorili o novinama koje se primenjuju u svim oblastima poljoprivrede,davali stručne savete i informisali ih o propisima koje je donosilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

– Savetodavci su,osim posete odabranim gazdinstvima,utrošili skoro 1.200 radnih sati obilazeći druga poljoprivredna domaćinstva. Skoro 500 poljoprivrednika zatražilo je pomoć u vezi popune formulara,aplikacionih obrazaca i drugih dokumenata,rekla je savetodavac u prokupačkoj PSS Snežana Jović i dodala da su tokom prošle godine veliku pažnju posvetili predavanjima.

Tokom 2015. godine u Prokuplju,Blacu,Žitorađi i Kuršumliji održano je 50 tribina,35 stručnih predavanja,160 radionica,16 poseta oglednim farmama,kao i 180 poseta udruženjima,asocijacijama i grupama proizvođača. Savetodavci su imali 40 nastupa na televizijama i 100 radio nastupa,izjavila je ona i dodala da su savetodavci objavili mnogo stručnih tekstova i priloga u novinama,biltenima i elektronskim medijima.

– Poljoprivreda je takva privredna oblast gde svakodnevno dolazi do promena. Nastojeći da topličke poljoprivrednike informišemo o primeni novih tehnologija u proizvodnji,novim propisima i planovima razvoja,tokom prošle godine edukaciji poljoprivrednika posvećena je veća pažnja u odnosu na prethodne godine,rekla je Snežana Jović i napomenula da su tokom prošlogodišnjeg rada i sami savetodavci išli na pojedine seminare i stručna usavršavanja.    

Veličina slova: