Uspeh na Kongresu zdravstvenih radnika
5. novembra 2014.
Završena berba kukuruza
7. novembra 2014.
Prikaži sve

Velika šteta od glodara


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Učestale kiše zabeležene tokom ove godine razlog su povećane pojave poljskih  glodara u voćnjacima i oranicama. Oni su sada najviše prisutni na strništima,koja se nisu obrađivala u poslednjih nekoliko meseci i na zelenim površinama  oko obradivih površina.

– Poljski glodari prave velike štete u voćnjacima i na površinama posejanim strnim žitima. Ako se pravovremeno ne preduzmu preventivne mere,posledice po poljoprivredne kulture mogu biti dugogodišnje,izjavila je savetodavac za zaštitu bilja u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja (PSS) Snežana Jović i dodala da poljski miševi najveće štete ostavljaju na mladim sadnicama voća.

Prema njenim rečima,u poljoprivrednim apotekama postoje odgovarajuća sredstva za uništavanje ovih štetočina.

– Uputstva za primenu sredstava za uništavanje glodara poljoprivrednici mogu da dobiju od savetodavaca zaposlenih u PSS i zaposlenih u poljoprivrednim apotekama,izjavila je Snežana Jović i naglasila da poljoprivrednici iskoriste trenutne povoljne vremenske prilike i da pristupe uništavanju poljskih miševa. 

 

poljoprivreda

Veličina slova: