Успех на Конгресу здравствених радника
5. новембра 2014.
Завршена берба кукуруза
7. новембра 2014.
Прикажи све

Велика штета од глодара


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Учестале кише забележене током ове године разлог су повећане појаве пољских  глодара у воћњацима и ораницама. Они су сада највише присутни на стрништима,која се нису обрађивала у последњих неколико месеци и на зеленим површинама  око обрадивих површина.

– Пољски глодари праве велике штете у воћњацима и на површинама посејаним стрним житима. Ако се правовремено не предузму превентивне мере,последице по пољопривредне културе могу бити дугогодишње,изјавила је саветодавац за заштиту биља у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПСС) Снежана Јовић и додала да пољски мишеви највеће штете остављају на младим садницама воћа.

Према њеним речима,у пољопривредним апотекама постоје одговарајућа средства за уништавање ових штеточина.

– Упутства за примену средстава за уништавање глодара пољопривредници могу да добију од саветодаваца запослених у ПСС и запослених у пољопривредним апотекама,изјавила је Снежана Јовић и нагласила да пољопривредници искористе тренутне повољне временске прилике и да приступе уништавању пољских мишева. 

 

poljoprivreda

Величина слова: