Због радова део Бериља без струје
7. августа 2017.
Рок преображење на градском базену
9. августа 2017.
Прикажи све

Велика заинтересованост за предавања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Polj%20svatodavci%201

Саветодавци Пољопривредно стручне службе Прокупље одржали су предавања у месним канцеларијама у Гарићу и Житном Потоку прошле недеље.

Посећеност пољопривредних произвођача је била велика,а они су искористили ову прилику и питали саветодавце све што их интересује у вези са својим засадима. Учествујући активно на овим предавањима показали су заинетересованост и за развој пољопривреде у нашој општини.

Теме о којима су говорили саветодавци  ПСС Прокупље биле су „Ђубрење воћњака уз хемијску анализу земљишта“,„Безбедна примена средстава за заштиту биља“,„Развој задругарства у Топличком округу“,затим „Хигијена муже“,„Заштита шљиве од биљних болести“ и „Развој воћарске производње у руралним подручјима“.

Саветодавци ПСС Прокупље Дејан Тонић,Снежана Јовић и Душка Петровић указали су на бројне могућности којима се могу унапредити пољопривредне културе.

У домену воћарства указано је на могућност развоја воћарске производње уз важност хемијске анализе земљишта,јер се према речима саветодаваца,  само са урађеном хемијском анализом може правилно и у потребним количинама ђубрити и одабрати права ђубрива за засаде.

У домену сточарске производње разговарало се о хигијени приликом муже,а када је реч о заштити биља саветодавци су указали на развој болести у засадима шљиве и вишње. Препоручили су и одређену заштиту,као и начин руковања приликом третирања засада и саветовали где да се одложи амбалажа после заштите.

Поред ових увек актуелних тема,присутне је занимао и развој задругарства у Топлици,а због велике заинтересованости пољопривредних произвођача,саветодавци су већ заказали предавања и у блачкој и житорађској општини.

У Пољопривредној стручној служби Прокупље истичу да ће стручне савете дати свим заинтересованим пољопривредним произвођачима са територије Топличког округа и да им се они могу обратити како би добили и информације о подстицајима Министарства пољопривреде,шумарства и водопривреде. Ова Служба се налази у улици Василија Ђуровића Жаркoг у Прокупљу.

 

 

 

Величина слова: