Četrdeset godina rada Službe fizikalne medicine
10. decembra 2014.
Slikar instinkta
12. decembra 2014.
Prikaži sve

Veliko interesovanje poljoprivrednika za školu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       zimska%20skola                    zimska%20skola%201

Tradicionalna „Zimska škola za poljoprivrednike“,koju organizuje Poljoprivredno stručna i savetodavna služba Prokuplja,naišla je na veliko interesovanje prokupačkih poljoprivrednika. Prvog dana škole obrađene su mnoge teme iz različitih oblasti poljoprivrede.

Govoreći o značaju „Zimske škole“,direktor PSS Prokuplja Aleksandar Radulović rekao je da će se polaznici škole na dvodnevnom savetovanju upoznati sa mnogim problemima koji su bili prisutni u ovoj poljoprivrednoj godini i novinama koje se primenjuju u ovoj grani privrede.

Savetodavac za voćarstvo Dejan Tonić polaznicima je govorio na temu „Organska poljoprivredna proizvodnja“,savetodavac za stočarstvo Igor Petrović o „Mikroklimatskim uslovima u objektima za smeštaj goveda“,a savetodavac za ratarstvo Miljan Milojić o „Javnim skladištima“.

Savetodavac za voćarstvo i vinogradarstvo Magdalena Todorović održala je predavanje na temu „Vinogradarski registar“,a savetodavac za stočarstvo Duška Petrović na temu „Knjigovdstvo na farmi po FADN metodologiji“.

 

U svojim predavanjima savetodavci su istakli da nema produktivne i profitabilne poljoprivredne proizvodnje ako se ne krene sa primenom novih i dokazanih tehnologija i samog organizovanja proizvođača. Planirano je da se predavanje poljoprivrednicima održi i u petak,12. decembra,u Velikoj sali Opštine Prokuplje sa početkom u 10 časova. 

 
Veličina slova: