Обележен Дан школе
8. септембра 2017.
Формирана комисија за процену штете
12. септембра 2017.
Прикажи све

Вештина активиста Црвеног крста


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ckmk1

У склопу обележавања Међународног дана прве помоћи Омладинска теренска јединица Милош МирковићЦрвеног крста Прокупље,приказала је грађанима  како и на који начин се пружа прва помоћ приликом незгода у кући.

Секретар Црвеног крста Драган Суботић нагласио је да је ова акција спроведена уз помоћ ученика Медицинске школе Др Алекса Савић”.

– Велика пажња поклања се стицању знања из прве помоћи. Ове јединице,заједно са другима,треба да буду оспособљене и спремне да прве делују у несрећама,рекао је он и додао да секције прве помоћи Медицинске школе и основних школа раде током целе године и да су на многим општинским,регионалним и републичким такмичењима показали велико знање и вештину.

ckmk2

Наставник здравствене неге Медицинске школе Биљана Миленковић наглашава да су они грађанима показали како и на који начин се пружа помоћ код опекотина,струјног удара,посекотина,загушења залогајем као и  начин оживљавања одојчади и одраслих особа.

– Благовремена и правилно пружена прва помоћ код повреда у кући спасила је многе животе,изјавила је она и додала да је због тога важно да сваки појединац зна како и на који начин да реагује у таквим ситуацијама.

Волонтер Тамара Добросављевић подвлачи да је јединица прве помоћи овом акцијом спровела волонтерски пројекат под називом Прва помоћ за све уз подршку Ресурс центра Проактив Ниш,у оквиру програма Млади су закон Министарства омладине и спорта.

– Један од циљева ове акције је да подстакнемо да се што више наших суграђана оспособи  у знањима и вештинама у пружању прве помоћи,као и да утичемо на смањење ризика и спречавање незгода у кући,изјавила је она.

Величина слова: