Teniserke iz celog sveta u Prokuplju
13. jula 2016.
Neophodna zaštita voćnjaka
15. jula 2016.
Prikaži sve

Veterinari svakodnevno na terenu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kvrgave%20vakcina%2011

Vakcinacija krupne stoke i dezinsekcija štala odvija se prema planu Regionalnog centra za praćenje opasnosti od pojave bolesti nodularni dermatitis ili kvrgave kože Topličkog upravnog okruga sa sedištem u Prokuplju. Na području prokupačke opštine,kao i drugih opština Topličkog okruga,za sada nije zabeležen nijedan slučaj ove bolesti.

– Bez obzira na visoke temperature na teritoriji prokupačke opštine veterinari su svakodnevno na terenu i obilaze gazdinstva koja imaju krupnu stoku. Vakcinacija goveda i druge krupne stoke krenula je krajem juna. Za skoro dve nedelje do sada je vakcinisano 3.158 grla krupne stoke,izjavio je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da se,uporedo sa vakcinacijom,obavlja i dezinsekcija štale protiv komaraca,muva,krpelja i drugih insekata.

On je napomenuo da se ovaj izuzetno odgovoran posao i dalje prvo obavlja kod gazdinstava koja imaju veći broj grla krupne stoke i da u najskorije vreme treba očekivati da vakcinacija krene i kod poljoprivrednika koji imaju manji broj goveda.

 

    
Veličina slova: