Успешан спортски викенд
3. новембра 2014.
Час у скупштинским клупама
5. новембра 2014.
Прикажи све

Ветеринарски смер се не укида


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Нагађања да се на Високој пољопривредно прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу (ВППШ) укида смер струковне ветерине је без основа. У овој школској години,од планираних 20 на буџету,уписало се 17 студената. Самофинансирајућих студената на овом смеру нема зато што се од планираних 10 није пријавио ни један кандидат.

– Смер струковне ветерине са радом је кренуо пре четири године. Интересовање за школовање на овом смеру из године у годину је слабије. Међутим,то за сада није разлог зашто би дошло до укидања овог смера када је кренула нова школска академска година,изјавио је директор ВППШ др Саша Петровић,нагласивши да су пре неколико година добили акредитацију за школовање студената за ово занимање.

Да ли ће овај смер бити акредитован након 30. септембра 2016. године,када школа треба поново да добије акредитације за све студијске програме,директор није могао да да прецизан одговор.

– Студентима прве године студија понудили смо да промене смер,али се за ову опцију није определио ни један кандидат. Код надлежних органа учинићемо све да и у наредном периоду добијемо акредитацију за школовање студената за струковну ветерину,изјавио је Петровић и додао да у Србији студије струковне ветерине постоје још само на ВППШ у Шапцу.

visoka%20poljoprivredna%20skola%20u%20Prokuplju

Величина слова: