ЈКП „Хаммеум“ добио сајт и фејсбук страницу
12. септембра 2016.
Одржана манифестација Дани поља кукуруза
14. септембра 2016.
Прикажи све

Више новца за пољопривреду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fond%202

У циљу унапређења пољопривредне производње и конкурентне способности пољопривредних газдинстава Општина Прокупље расписала је конкурс за доделу субвенција и инвестиција за ову годину. Укупно планирана средства за ову годину намењена за спровођење пољопривредне политике  и политике руралног развоја износе пет милиона динара.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да су ове године,у односу на прошлу,повећана средства за субвенције.

– И поред тешке финансијске ситуације средства намењена за субвенције и инвестиције у пољопривреди веће су за три милиона динара у односу на прошлу годину. Регистрованим пољопривредним газдинствима средства ће се додељивати за вештачко осемењавање говеда,подизање нових и крчење заражених засада воћа,куповину противградних мрежа,набавку опреме за пчеларство и за органску производњу,изјавио је Пауновић.

За свако вештачки осемењено грло издвојиће се 1.500 динара,за развој и унапређење пчеларства милион,а инвестиције у воћарству три милиона динара. За газдинства која се баве органском производњом планирана средства износе 400 хиљада динара.

Пауновић је нагласио да је  Конкурс отворен до утрошка планираних средстава,а најкасније до 31. октобра ове године и да заинтересовани пољопривредници ближе информације могу добити у згради Општинске управе Прокупље-канцеларија бр.21 или на телефон 027/ 324-040.

Величина слова: