JKP „Hammeum“ dobio sajt i fejsbuk stranicu
12. septembra 2016.
Održana manifestacija Dani polja kukuruza
14. septembra 2016.
Prikaži sve

Više novca za poljoprivredu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

fond%202

U cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i konkurentne sposobnosti poljoprivrednih gazdinstava Opština Prokuplje raspisala je konkurs za dodelu subvencija i investicija za ovu godinu. Ukupno planirana sredstva za ovu godinu namenjena za sprovođenje poljoprivredne politike  i politike ruralnog razvoja iznose pet miliona dinara.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović rekao je da su ove godine,u odnosu na prošlu,povećana sredstva za subvencije.

– I pored teške finansijske situacije sredstva namenjena za subvencije i investicije u poljoprivredi veće su za tri miliona dinara u odnosu na prošlu godinu. Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sredstva će se dodeljivati za veštačko osemenjavanje goveda,podizanje novih i krčenje zaraženih zasada voća,kupovinu protivgradnih mreža,nabavku opreme za pčelarstvo i za organsku proizvodnju,izjavio je Paunović.

Za svako veštački osemenjeno grlo izdvojiće se 1.500 dinara,za razvoj i unapređenje pčelarstva milion,a investicije u voćarstvu tri miliona dinara. Za gazdinstva koja se bave organskom proizvodnjom planirana sredstva iznose 400 hiljada dinara.

Paunović je naglasio da je  Konkurs otvoren do utroška planiranih sredstava,a najkasnije do 31. oktobra ove godine i da zainteresovani poljoprivrednici bliže informacije mogu dobiti u zgradi Opštinske uprave Prokuplje-kancelarija br.21 ili na telefon 027/ 324-040.

Veličina slova: