Јавним часом обележили значајне датуме
26. септембра 2016.
Бољи резултати рада прокупачке полиције
28. септембра 2016.
Прикажи све

Виши ниво сарадње топличких општина


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

savet%20TO

У Житорађи је одржана седница Савета Топличког управног округа којој су присуствовали председник Општине Куршумлија Радољуб Видић,Житорађе Слађан Младеновић,заменик председника Општине Блаце Иван Бургић и члан Општинског већа Општине Прокупље Милица Ерић.

Начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић информисао је чланове Савета да ће се централна манифестација обележавања 100 година Топличког устанка одржати 26.фебруара 2017. године у Прокупљу.

– На основу Програма обележавања значајних датума из ослободилачких ратова Србије,Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања,свечаности посвећене стогодишњици Топличког  устанка биће одржане од 24. до 26. фебруара 2017. године. Покровитељ ове манифестације биће председник Републике Србије Томислав Николић,рекао је Вукадиновић и додао да ће у најскорије време бити формиран и Организациони одбор за обележавање овог значајног јубилеја.

Говорећи о Стратегији развоја јавног информисања до 2020.године закључено је да све топличке општине  за наредну буџетску годину планирају средства за штампање билтена "Топличке новине".

У циљу заштите жртава од насиља у породици наглашено  је да у наредном периоду треба наћи могућност привременог смештаја лица која су претрпела насиље.

– На основу информација из Полицијске управе Прокупља број кривичних дела општег и привредног криминала је у опадању,али се број жртава насиља у породици повећао,речено је на седници и наглашено да је неопходно обезбедити привремени смештај за жртве насиља.

Чланови Савета су нагласили да је у циљу спречавања промета дувана и производа од дувана ван продајних места неопходно веће ангажовање комуналне инспекције.

Говорећи о Закону о озакоњењу истакнуто је да све надлежне службе локалних самоуправа треба да уложе додадне напоре да се овај посао заврши у предвиђеном року,односно до 26. новембра ове године. 

Величина слова: