Спортски викенд
21. новембра 2014.
Обука резервиста Цивилне заштите
25. новембра 2014.
Прикажи све

Влажно земљиште продужило сетвене радове


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

setva%20psenice

И поред повољних временских прилика забележених у протеклих 20-ак дана најважнији јесењи пољопривредни посао није завршен. Реч је о јесењој сетви која би требало да се на територији општине Прокупље обави на површини од 2.357 хектара.

– Овогодишње кишовито време условило је велику влажност земљишта. То је основни разлог зашто јесења сетва није завршена,изјавио је руководилац Одељења за пољопривреду Општине Прокупље Срђан Стаменковић.

Сетва пшенице планирана је да се обави на површини од 1.670 хектара,тритикале 305,јечма 362,а овса на површини од 20 хектара.

Оптимални рок за сетву пшенице био је од 15. до 31. октобра.

– Без обзира што је оптимални рок за сетву пшенице прошао,препоручујем пољопривредницима који планирају да обаве сетву озимих култура да,зависно од временских прилика,што пре обаве овај посао,рекао је он.

По његовим речима,до сада су ратари најчешће сејали пшеницу сорте "победа“ и „ренесанса“,за коју је требало издвојити 34 динара по једном килограму.

 
Величина слова: