„Градски водовод“ наставља акцију наплате дугова
16. априла 2014.
Помоћ угроженима
23. априла 2014.
Прикажи све

Вода није за пиће


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Око 90 одсто житеља Прокупља од јутрос има воду у својим домовима. Вода која тренутно стиже до славина није за пиће,али може да служи за хигијенске потребе.

– Домаћинства која се снабдевају са бунара иза Хисара воду су добила преусмеравањем из водосистема "Бресница" и "Бумбурек",тако да су данас воду добили насеље Гарић,центар града,Царина,Табак мала,рекао је технички директор ЈКП „Градски водовод“ Саша Пауновић. Он је истакао да до проблема у снавдевању може доћи у вишим деловима града,јер је потрошња огромна и да капацитети ова два изворишта не могу да покрију потражњу за водом целог градског подручја.

DSCN4981

Пауновић је истакао да ће цистерне овог јавног предузећа бити током целог дана на улицама поготову у вишим деловима града,који не могу бити уредно снабдевени водом.

– Вода је узоркована и очекујемо резултате Института за заштиту здравља из Ниша  о исправности воде током сутрашњег дана,објаснио је Пауновић и додао да су радници овог јавног предузећа због ванредне ситуације 100 посто упослени и да се већ ради на отклањању кварова у црпној станици Драгања,али и да још увек не могу ни да приђу бунарима у Грчком млину.

DSCN5009

Величина слова: