Ekipa “S Tamarom u akciji” u Bresničiću
21. septembra 2016.
Uspostavljena sportska saradnja
23. septembra 2016.
Prikaži sve

Vojni lekari u selima prokupačke opštine

vojni%20lekari

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je primio predstavnike Vojske Srbije,koji u okviru tradicionalne akcije „Vojni lekari“ na selu kontrolišu zdravlje stanovnika  najudaljenijih sela u našoj opštine.

Simonović je pozdravio majora Gorana Denića i majora lekara Bobana Jelenkovića i zahvalio im se na podršci Opštini Prokuplje i pomoći koju pružaju  stanovnicima na seoskom području.

Kako je rekao opština Prokuplje je jedna od najvećih i najrazuđenijih u Srbiji sa velikim brojem sela u planinskom delu u kojima žive mahom stariji ljudi.

-Ovaj vid lekarske pomoći mnogo znači starim ljudima,koji teško dolaze do grada,pa tako i nemaju priliku da kontrolišu svoje zdravlje,rekao je Simonović i dodao da stanovnicima najudaljenijih sela u prokupačkoj opštini mnogo znači stručna lekarska pomoć,a još više pažnja i topla reč,koju im vojna lekarska ekipa na ovaj način upućuje.

U znak pažnje i zahvalnosti predsednik je ekipi lekara i tehničara Vojske Srbije poklonio knjigu „Gvozdeni puk“ i suvenire sa obeležijima opštine Prokuplje.

Ekipa „Vojni lekar na selu“  danas će posetiti sela Tovrljane i Trnov Laz,koja se nalaze 30 km udaljena od grada na obroncima Radan Planine. Lakar će stanovnicima ovih sela meriti krvni pritisak,kontrolisati visinu šećera i holesterola u krvi. Takođe će vršiti preglede prepisivati terapiju i davati lekarske savete. 

Veličina slova: