Ново паркиралиште код Болнице
3. априла 2015.
Лаптоп рачунар Дому културе
7. априла 2015.
Прикажи све

Временске (не) прилике одлажу пролећну сетву


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Већ сада се може рећи да ће због временских (не) прилика најважнији пролећни посао у пољопривреди каснити. Реч је о пролећној сетви која је,према речима саветодавца за ратарство у Пољопривредно стручној служби Прокупља Миљана Милојића,требала да крене крајем марта и првој половини априла.

– На територији Топличког управног округа планирано је да се пролећна сетва обави на површини од 12.500 хектара. Највеће површине биће засејане кукурузом. Овом пољопривредном културом биће засејано  око 9.000 хектара,изјавио је Милојић и додао да ће се скоро 3.500 хектара наћи под  јечмом и овсем.

Према његовим речима семенског материјала и минералних ђубрива за пролећну сетву у топличким пољопривредним апотекама има у довољним количинама.

Пољопривредним произвођачима,који планирају да сеју кукуруз и друге ратарске културе,он је препоручип да ,чим то временске прилике омогуће,што пре обаве сетву на својим парцелама.

Величина слова: