Аудиција за нове чланове Дечијег хора
20. октобра 2015.
Акција чишћења дивљих депонија
22. октобра 2015.
Прикажи све

За бољу заштиту архивске грађе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

За уградњу система детекције и дојаве пожара у Историјском архиву „Топлица“,Министарство културе и информисања Владе Републике Србије издвојило је 672.000 динара.

– У току је уградња овог система,али трошкови за ову намену ће износити 550.000 динара,те ће остатак новца бити враћен министарству,рекао је директор ове установе Милан Стојановић додајући да ће сама уградња допринети бољој сигурности архивске грађе,која је у ствари историјска и административна заоставштина нашег краја.

Завршетак радова очекује се за десетак дана,а ово су само први кораци који ће се предузимати и убудуће на побољшању чувања архивске грађе,почев од набавке нових полица за складиштење,па до уградње видео надзора.

Уградњом система за детекцију и дојаву пожара,према речима Стојановића Историјски архив ће добити много,јер ће се у случају опасности систем сам активирати и упозорити дежурног радника архива и ватрогасну службу.

arhiv

Величина слова: