Промоција ТОК-а
12. фебруара 2015.
Виноградари обележили свој празник
18. фебруара 2015.
Прикажи све

Забележен суфицит у пословању са иностранством


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leoni

Током прошле године предузећа у Топличком управном округу на инострано тржиште пласирали су робу у укупној вредности од 165.508.177 долара,наводи се у информацији Регионалне привредне коморе Ниша (РПК). Укупна вредност робе,коју су топличке фирме увезле из иностранста у 2014. години,износи 88.724.281 долара. Остварени суфицит привреде све четири општине Топличког управног округа износи 76.724.281 долар.

Све четири општине Топличког управног округа,а реч је о Прокупљу,Блацу,Куршумлији и Житорађи,имају суфицит у пословању са иностранством,наводи се у Информацији РПК и истиче да се највише робе извозило у Немачку,Француску,Италију,Шпанију и Руску Федерацију. Највише робе привредници су увозили из Немачке,Руске Федерације,Турске и Италије.

Од 474 фирме са подручја Нишавског,Пиротског и Топличког управног округа,који су извозили своју робу на инострано тржиште,прокупачка фирма ЛЕОНИ налази се на другом месту.

Величина слова: