Рукометаши спремни за предстојећу сезону
4. септембра 2014.
Турнеја филмова са прокупачког фестивала
8. септембра 2014.
Прикажи све

Захтеви за социјалну новчану помоћ


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_3404

Центру за социјални рад у Прокупљу свакодневно пристижу захтеви за доделу новчане социјалне помоћи коју остварују незапослена и радно неспособна лица.

Према речима водитеља случаја Центра Иване Андрић Миладиновић,у периоду од септембра до јуна месеца одобравају се захтеви лицима која током лета,због могућности да самостално зарађују на сезонским пословима,не примају новчану надокнаду.

– Број подносилаца захтева за новчану подршку из године у годину је у сталном порасту,било да се ради о лицима која примају једнократну новчану помоћ или то право остварују на дужи временски период,тако да је за протеклих седам дана у Центар пристигло око 300 нових захтева,истакла је Миладиновић.

На територији општине Прокупље преко 1.000 лица остварује право на новчану социјалну помоћ на основу незапослености и неспособности за рад. Право на деветомесечну надокнаду имају домаћинства у којима је више радно способних,док неограничено коришћење подршке Центра имају подносиоци захтева у чијим домаћинствима је већи број радно неспособних чланова. 

Величина слова: