Братимљење Прокупља и Епона
21. маја 2015.
Пријатељи из Француске на седници Скупштине
23. маја 2015.
Прикажи све

Завршен први део Драинчевих сусрета

Susreti1 Susreti2

У оквиру Драинчевих сусрета песника у прокупачкој Гимназији монографију „Место у мећави“, која говори о познатом гитаристи,певачу и вођи групе Екатарина велика,  представио је аутор Александар Жикић.

Он је том приликом присутним ученицима ове прокупачке средње школе објаснио да ова књига осликава најизраженији портрет једног рок музичара у домаћој публицистици тумачећи околности из којих је изникао мит о Милану Младеновићу.

„Место у мећави“ је истинита,потресна и драматична прича о изузетном ствараоцу,атмосфери у којој су настајале његове необично значајне песме,бенду изузетних музичара трагичне судбине. Причу о овој књизи имали су прилике да чују и заинтересовани у Куршумлији.

Као део програма песничких сусрета била је и Прва сесија Српског филозофског друштва на тему Човек у филозофији,религији и уметности“,која је одржана у Народном музеју Топлице.

Први део обележавања књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“, која ове године обележава пола века постојања,биће завршен Другом сесијом Српског филозофског друштва и представљањем издавачке куће Завод за уџбенике и наставна средства.

Наставак ових сусрета очекује нас од 25. до 28. августа,када ћемо сазнати ко је овогодишњи добитник престижне награде „Драинац“. 

Susreti3 Susreti4

Величина слова: