Велика штета од глодара
6. новембра 2014.
О-рук представио пројекат Баци коску
10. новембра 2014.
Прикажи све

Завршена берба кукуруза


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Захваљујући повољним временским условима,ратари су интензивирали бербу кукуруза у последњих неколико дана. На основу информација из Пољопривредно стручне и саветодавне службе Прокупља (ПСС),берба кукуруза на територији прокупачке општине је завршена.

– Берба кукуруза у општини Прокупље,који је пролетос засејан на површини   већој од 2.340 хектара,завршена је. Приноси су изузетно добри и крећу се и до 8.000 килограма по хектару,изјавио је саветодавац за ратарство у ПСС Миљан Милојић и додао да су појачани радови на припреми земљишта за јесењу сетву.

Према његовим речима,ратари треба да искористе лепо време које су наредних дана прогнозирали метеоролози и да што пре посеју озиме културе.

– Планирано је да се јесења сетва на територији четири општине Топличког округа обави на површини од скоро 12.000 хектара,од којих близу 2.000 на територији општине Прокупље,рекао је Милојић.

kukuruz 

Величина слова: