Обележен 7. јули Дан устанка
7. јула 2014.
Европски студенти у Плочнику
9. јула 2014.
Прикажи све

Завршенa Ивањданска колонија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 kol%2012kol%2013

Десету  Ивањданску ликовну колонију у Ајдановцу,која се данас завршава,посетили су заменик председника Општине Прокупље Илија Ђедовић,председник СО Прокупље  Радослав Михајловић и чланови Општинског већа Дејан Лазић и Филип Јовановић.

Са овом важном и значајном  манифестацијом,која има не само културни,већ и хуманитарни карактер,представнике локалне самоуправе,у име организатора упознао је стални учесник Ивањданске колоније,сликар Милан Илић-Трша.

-Без обзира на то што ове године нисмо угостили наше колеге,сликаре из других градова наше земље,Колонија није изгубила на важности. Радило је нас неколико из Прокупља,не кријући задовољство што је она наставила да траје и са нама живи,ево већ десету годину. Добро је да није дошло до прекида ове лепе традиције,коју организује прокупачки Дом културе,а крoз коју сликари својим уметничким остварењима помажу манстир Св.Ђорђе у Ајдановцу,рекао је Илић.

Манастир Св. Ђорђе је једини живи мнастир из доба Немањића у Топлици и према речима заменика председника Општине Прокупље Илије Ђедовића,локална самоуправа ће се и у наредним година трудити да омогући да Колонија која ради за добробит ове светиње,не буде прекидана,већ да траје,радећи још у бољим условима.  

Величина слова: